به گزارش راهبرد معاصر بر اساس متن لایحه رتبه بندی معلمان ، معلمان در پنج رتبه قرار می گیرند که به اسامی زیر مشخص شده اند.
معلم پایه
معلم ارشد
معلم خبره
معلم سرآمد
و استاد معلم
ماده ۴: رتبه معلمان بدو خدمت با مدرک کارشناسی و بالاتر ،معلم پایه است.
ماده ۵ :فرایند رتبهبندی برای معلمانی که تا قبل از تصویب این قانون در استخدام آموزش و پرورش بودند ( همه معلمان شاغل کنونی ) بر اساس امتیازات ناشی از دوره های ضمن خدمت ،شایستگی های عمومی و تخصصی ،عملکرد رقابتی، دانش تخصصی _تربیتی، سنوات تجربه معلمی و آخرین مدرک تحصیلی ،در یکی از رتبه های پنج گانه این قانون تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار می گیرد.
تبصره ۱ ماده ۵: رتبه بندی شامل نیروهای آموزشی شاغل در پست اداری میشود.
ماده ۶: کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل ۵ سال توقف در رتبه قبلی و کسب امتیازات لازم بر اساس آیین نامه اجرایی این قانون خواهد بود.
تبصره ۱ ماده ۶: مدت توقف لازم برای معلمان شاغل در مدارس مناطق محروم مرزی و عشایری حداقل چهار سال خواهد بود (به شرط حضور مداوم در ۴ سال در منطقه محروم)
تبصره ۲ ماده ۶: دوره توقف در هر رتبه برای نخبگان موضوع تبصره ۱ ماده ۶۵ و افرادی که در دوره توقف دارای شایستگی اقدامات و عملکرد برجسته باشند حداقل سه سال خواهد بود.
تبصره ۱ماده ۷: افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون همهساله متناسب با تغییرات حقوق و فوق العاده های اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در احکام استخدامی معلمان به عنوان فوق العاده رتبه بندی لحاظ می شود و مشمول کسورات بازنشستگی می گردد.